Ervaringsverhalen

Ongewenste gedachten
Anoniem 25 juni 2016
Deze anonieme auteur beschrijft hoe agressieve dwanggedachten haar van haar stuk brengen. Lees verder


Somber
Ineke 29 mei 2016
Ineke heeft last van sombere gedachten over haar leven met dwang en zoekt een manier om daarmee om te gaan.
Lees verder


Een jaar lang dacht ik dat ik pedofiel was
Anoniem 22 mei 2016
Een anonieme auteur die erg leed onder groinal sensations: lichamelijke sensaties in het kruis die veel voorkomen bij pedoseksuele intrusies. Lees verder


Steeds meer puzzelstukjes op hun plek
Ineke 10 mei 2016
Ineke beseft steeds beter dat haar dwang en perfectionisme niet alleen psychische spanningsklachten veroorzaken, maar ook lichamelijke. Lees verder


Ben ik hulpeloos?
Agnes 1 mei 2016
Agnes beschrijft haar leven met angst en dwang in een serie blogs. Dit blog gaat over het gevecht en overleven.
Lees verder


Stilte voor de storm?
Agnes 30 april 2016
Agnes beschrijft haar leven met angst en dwang in een serie blogs. Als kind waren veel van haar dwanghandelingen gericht op het geloof. Lees verder


Leven met angst, dwang en obsessies: hoe het begon
Agnes 29 april 2016
Agnes beschrijft haar leven met angst en dwang in een serie blogs. In deze blog vertelt ze hoe het al op jonge leeftijd begon. Lees verder


Bang voor dwang
Anoniem 15 april 2016
Een moeder beschrijft hoe het ging vanaf het moment dat haar zoontje last kreeg van tics en dwang.
Lees verder


Ik controleerde de verwarming, de handrem, de versnelling, het licht, de lak…
Ineke 9 april 2016
Ineke’s controledwang richtte zich sterk op de auto en het autorijden. Door behandeling kon ze haar dwanghandelingen steeds beter beheersen. Lees verder


Wanneer is het eigenlijk allemaal begonnen?
Brenda 26 maart 2016
Brenda’s dochter heeft last van dwang, angst en ADHD en denkt terug aan wanneer de klachten misschien al waren begonnen. Lees verder


Stap voor stap door het doolhof van de dwang
Wil 17 maart 2016
De zoon van Wil heeft een ernstige dwangstoornis en vertelt hoe het met hem gaat na 6 maanden begeleid wonen.
Lees verder


Schilder met smetvrees
Johan 5 maart 2016
Johan werd in zijn werk als onderhoudsschilder erg belemmerd door zijn dwangstoornis en liep volledig vast.
Lees verder


Help ik word vader!
Michiel 15 februari 2016
Michiel heeft last van agressieve dwanggedachten en worstelt daarmee tijdens zijn prille vaderschap. Lees verder


Met doodsangst belde ik de opvoedtelefoon…
Anoniem 11 februari 2016
Deze vrouw kreeg steeds meer last van terugkerende dwanggedachten over haar baby iets aandoen. Deze vorm van dwang heet postpartum OCD. Lees verder


Heb ik alles goed gedaan?
Ineke 31 januari 2016
Ineke heeft een vorm van dwang waarbij ze obsessief om bevestiging vraagt. Dankzij therapie kreeg ze daar veel verbetering in. Lees verder


Op zoek naar duidelijkheid
Brenda 25 januari 2016
Brenda’s dochter Floortje krijgt steeds meer tics, angst- en dwangklachten. Het gezin zoekt hulp. Lees verder


Een vermijdende smetvrezer
Femke 16 januari 2016
Femke legt uit hoe het kan dat ze smetvrees heeft en toch de stofzuiger niet aanraakt. Lees verder


Symmetriedwang
Mandy Verleijsdonk 7 januari 2016
Mandy beschrijft hoe haar symmetriedwang er van buiten en van binnen uit ziet. Lees verder


Misschien moet ik me ‘outen’
Anoniem 22 december 2015
Een auteur die anoniem wil blijven, vertelt over een periode waarin de twijfels over zijn geaardheid erg kwellend en dwangmatig waren. Lees verder


Controle over de toekomst
Marc 16 december 2015
Marc beschrijft hoe hij beter heeft leren omgaan met zijn dwangmatige twijfelen en piekeren. Lees verder


Vertrek naar Groningen
Wil 5 december 2015
De zoon van Wil besluit na jaren volkomen vast te zitten in zijn dwangstoornis om begeleid te gaan wonen. Een blog met 2 eigen filmpjes over de ontwikkelingen. Lees verder


Herstel van poetsdwang
Ineke 16 november 2015
Ineke had een ernstig vorm van poetsdwang, die zij dankzij exposure- en responspreventietherapie best goed onder controle gekregen heeft. Lees verder


Uitbarstingen in mijn hoofd
Kevin 2 november 2015
Kevin krijgt uit het niets indringende gedachten dat hij misschien homoseksueel is. Uiteindelijk ontdekt hij dat het dwanggedachten zijn en H-OCD heet. Lees verder


Van onbekend naar nieuwe hype
Annelin Keijzer 20 oktober 2015
Annelin beschrijft de aandoening Body Dysmorphic Disorder (BDD), een nog onbekende stoornis in de lichaamsbeleving. Lees verder


Mijn vrouw praat niet meer met me
Menno Oosterhoff 11 oktober 2015
Over de voors en tegens van medicatie en waarom we er weerstand tegen hebben. Lees verder


Zal ik het doen of niet?
Ineke 1 oktober 2015
Ineke probeert de balans te vinden tussen de dingen die ze graag wil doen en kán doen. Vanwege haar dwangstoornis is dit niet altijd hetzelfde. Lees verder


Dingen die je niet moet zeggen tegen iemand met een dwangstoornis
Marleen 4 september 2015
Mensen weten niet altijd wat ze moeten zeggen als Marleen iets vertelt over haar dwang. Ze noemt een aantal dingen die je in elk geval niet moet zeggen. Lees verder


Ik ben goed genoeg
Jacomijn 30 augustus 2015
Zonder haar dwang is Jacomijn bang om afgewezen te worden en moet daarom álles perfect doen. Lees verder


Een groter moeten
Femke 30 augustus 2015
Het werk van Femke heeft een gunstig effect op haar dwangstoornis. Lees verder


De aanhouder wint ooit!
Wil 17 augustus 2015
Na de documentaire De Wachtkamer gaat het gezin verder met zoeken naar manieren hoe Youri zijn ernstige dwangstoornis kan doorbreken. Lees verder


De eenzaamheid van seksuele dwanggedachten
G. Willems 4 augustus 2015
Achtervolgd worden door heftige intrusies over seks, geweld en zelfmoord is angstaanjagend. Maar toen ze ook nog greep kregen op het kind van deze man, stortte zijn wereld in. Lees verder


Ik dacht dat ik de enige was
Anoniem 4 augustus 2015
Dwangmatige twijfel over homoseksualiteit (h-OCD) heeft vaak een heel duidelijk begin, bijna iedereen herinnert zich dat moment nog precies. Deze 14 jarige auteur beschrijft hoe dit bij haar is geweest. Lees verder


Werken met ervaring
Karoline Esser-Wansink 28 juli 2015
Dankzij cognitieve therapie is de dwang van Karoline Esser op een leefbaar niveau gekomen. Ze werkt nu als ervaringsdeskundige op het AMC.. Lees verder


Uit het zicht… weg?
Jacomijn 5 juli 2015
Jacomijn ervaart het gevoel verantwoordelijk te zijn voor haar kinderen in combinatie met haar dwangstoornis als heel zwaar. Lees verder


De wereld vergaat niet meer zo vaak
Ineke 25 juni 2015
Ineke beschrijft hoe zij en haar partner Jan omgaan met hun dwangproblematiek tijdens een bezoek aan Zwitserland. Lees verder


Verlost van trichotillomanie?!
Laura 20 juni 2015
Laura wil anderen hoop geven dat de cirkel van trichotillomanie doorbroken kan worden. Lees verder


Angst, spanning en onrust
Dennis Mouwen 19 juni 2015
Dennis beschrijft hoe de dwang zijn leven 24 uur per dag en 7 dagen per week in bezit neemt. Lees verder


47 jaren onzekerheid
Anoniem 1 juni 2015
De auteur beschrijft welke problemen ontstaan als je niet weet dat de voortdurende twijfel over je geaardheid dwangmatig is en er een naam voor is: homoseksuele OCD (h-OCD). Lees verder


Ik moet mijn spieren aanspannen!
Leonie 30 mei 2015
Leonie is behandeld in het Marina de Wolfcentrum voor o.a. sensorimotore obsessies. Lees verder


De aanhouder wint
Wil 21 mei 2015
Wil vertelt over de ernstige dwang van haar zoon en hoe zijn dwangstoornis overal met hem meegaat. Lees verder


Hoe diep kun je zinken?
Femke 4 mei 2015
Femke beschrijft de moeite die het haar heeft gekost om hulp te zoeken voor haar dwangproblemen. Lees verder


OCD: 10 jaar een rode draad door mijn leven
G. Willems 28 april 2015
Een interview over een rTMS behandeling. Lees verder


Wat als ik niet meer wakker word?
Jacomijn 22 april 2015
Ziektevrees; is dat angst of dwang of allebei? Lees verder


Verslik je niet in dwang!
Dennis Mouwen 19 april 2015
Wat is Sensomotorische OCD en hoe uit het zich? Lees verder


Mijn leven aan twee zijden draadjes
Sarah 11 april 2015
Een dwangpatiënt beschrijft wat Deep Brain Stimulation (DBS) is en hoe zij dit ervaart. Lees verder


Dwang(matige persoonlijkheids)stoornis
Mandy Verleijsdonk 22 maart 2015
Dwangmatige persoonlijkheidsstoornis en de dwangstoornis: verschillen en overeenkomsten beschreven vanuit eigen ervaring. Lees verder


Mag het licht uit?
Anoniem 13 maart 2015
Stuck Song Syndrome: als liedjes in je hoofd blijven hangen. Lees verder


Als ik zo twijfel, moet dat toch iets betekenen?
Eva 26 februari 2015
Over Relatie OCD (r-OCD), een vorm van dwang die nog niet zo bekend is en ook nog moeilijk wordt herkend. Lees verder


De dwang gaat mee
Ineke 15 februari 2015
Op vakantie neemt dwangproblematiek vaak toe. Ineke vertelt hoe dit bij haar en haar partner gaat, die ook OCD heeft. Lees verder


Dubbele dwang
Ineke 18 januari 2015
Wat betekent het voor je relatie, als je allebei een dwangstoornis hebt? Lees verder


Afblijven!
Anoniem 18 januari 2015
Hoe een vrouw leerde omgaan met haar skin-picking. Lees verder


Is skin-picking een vorm van automutilatie?
Anoniem 17 januari 2015
Beschadiging aan de huid door skin-picking en automutilatie kan op elkaar lijken, maar is het daarom ook hetzelfde? Lees verder


Alles moet perfect zijn
Laura 28 december 2014
Dwang, obsessief twijfelen en perfectionisme. Lees verder


Rust in mijn hoofd
Anoniem 20 december 2014
Trichotillomanie: rust, onbegrip en eenzaamheid. Lees verder


Zomaar een dag
Wil 13 december 2014
Een moeder van een zoon met OCD beschrijft een gewone dag. Lees verder


Levenslang Met Dwang?
Martine Coenrades 4 december 2014
Een interview met deelneemster Martine. Lees verder


Nutteloze Dagen
Laura 11 november 2014
De tijd die trichotillomanie, piekeren en surfen op internet kost. Lees verder


Kan je wel normaal met hem praten dan?
Wil 3 november 2014
Een moeder over haar zoon met ernstige OCD. Lees verder


Mentale hersenscan
Menno Oosterhoff 19 oktober 2014
Een beschrijving van 35 indringende minuten dwang. Lees verder


De echte kosten van smetvrees
Trudy 19 oktober 2014
De impact van smetvrees op het dagelijks leven. Lees verder


Volgens mij heeft die man het zelf ook
Menno Oosterhoff 13 oktober 2014
Een psychiater is open over zijn eigen dwangstoornis. Lees verder


Met vallen en opstaan
Michiel 12 oktober 2014
Een terugval van intrusieve obsessies. Lees verder


Hoe een onrustig hoofd een onrustige huid creëerde
Mandy Verleijsdonk 9 oktober 2014
Skin-picking en trichotillomanie. Lees verder


Elke dag kan de oorlog uitbreken
May 22 september 2014
Dwangmatig checken van nieuwsberichten. Lees verder


Het is soms zo verrekte lastig…
Marie Deryckere 11 augustus 2014
Als je Gilles de la Tourette én dwang hebt. Lees verder


De ondraaglijke scheefheid van het bestaan
Mandy Verleijsdonk 20 juni 2014
Just Right OCD. Het voelt niet goed. Lees verder


Therapie is eng
Laura 7 juni 2014
Trichotillomanie als vriend en vijand. Lees verder


Met het mes op de keel?
Michiel 1 juni 2014
Michiel lijdt aan intrusies en nam deel aan Levenslang Met Dwang. Lees verder