Wij bieden

Om dwangproblematiek meer bekendheid te geven, zijn naast een breed online aanbod, ook activiteiten van groot belang.
Ons netwerk is tot op heden opgebouwd dankzij de inzet van veel vrijwilligers, wat betekent dat we nog geen budget hebben. Daardoor zal het onderstaande aanbod nu nog wat financiële en logistieke creativiteit vragen van geïnteresseerden. We kunnen altijd helpen hierin een weg te vinden, dus neem gerust contact met ons op via info-at-dwang.eu.

 

INDEX

 

 

SPREKERS

Sprekers kunnen op locatie komen, maar ook via Skype een lezing of gastles houden. Ze vragen geen vergoeding, we gaan er echter wel van uit dat eventuele reiskosten worden vergoed.

  • Kevin is 34 jaar en ontdekte pas op zijn 32e dat hij last had van dwanggedachten. Op dat moment waren dat vooral dwanggedachten over zijn seksuele voorkeur (H-OCD). Eerder in zijn leven had hij vooral dwanggedachten over ziek zijn. Op dit moment heeft Kevin zijn dwanggedachten vrij goed onder controle. Hij geeft interviews en is bereid om zijn ervaringen te delen op bijeenkomsten, lezingen, colleges etc.

   Contact met Kevin:
   Beschikbaar voor lezingen in Vlaanderen (België) en Zuid-Nederland.

 

  • Michiel is 36 jaar en heeft ruim 25 jaar OCD. Het begon met smetvrees en later veranderde dat voornamelijk in dwanggedachten. Tegenwoordig heeft Michiel zijn OCD goed onder controle en zet hij zich actief in om het stigma rondom deze aandoening te verkleinen. Dit doet hij door middel van het schrijven van blogs voor Dwang.eu, het geven van interviews en zijn verhaal te doen op conferenties, seminars, colleges en bijeenkomsten.

   Contact met Michiel: |
   Bekijk zijn video-interview
   Beschikbaar voor locaties in het zuiden van Nederland tot de hoogte van Utrecht.

 

 • De heer Willems van 28 jaar kampt al sinds zijn jeugd met dwangproblematiek. Hij is bekend met smetvrees, handen wassen, rituelen, stappen tellen, getallen, agressieve/seksuele dwanggedachten (intrusies) en heeft hiervoor verschillende therapieën en medicatie gehad. Deze verminderden de klachten helaas onvoldoende. Hij vond informatie over de experimentele behandeling rTMS en besloot deze te proberen, ook al wordt deze nog niet vergoed door de zorgverzekering. Het effect van de behandeling is zeer positief, lees hierover meer in zijn blog.
  De heer Willems draagt graag als spreker bij aan meer herkenning en begrip voor de dwangstoornis in het algemeen, maar met name ook voor agressieve en seksuele intrusies waar patiënten ernstig en vaak in eenzaamheid onder lijden. Hij wil mensen laten zien dat je je niet hoeft te schamen, dat je niet je intrusies bent en dat deze klachten te behandelen zijn. Openheid is hiervoor de sleutel.

  Contact met de heer Willems:
  Beschikbaar voor locaties in de provincie Antwerpen (België) en Noord-Brabant (Nederland).

 

CONTACTPERSONEN

Voor mailcontact met deskundigen, lotgenoten en betrokkenen, lees verder op de pagina Stel Een Vraag.