Wij vragen

Om de toegankelijkheid en laagdrempeligheid te bevorderen, vragen we hulp bij het mede mogelijk maken van goedkope of gratis activiteiten. Het is daarom belangrijk dat veel individuen, organisaties en bedrijven hiervan op de hoogte zijn en daarom stellen we het zeer op prijs als je wil helpen deze link te verspreiden in je netwerk.
 

INDEX

 

VRIJWILLIGERS

We willen iedereen die actief is met bloggen, spreken, lezen, luisteren en nadenken over de dwangstoornis, graag inspireren en uitnodigen om onze krachten te bundelen.

Wil je meedenken en/of -doen om de (h)erkenning van OCD te vergroten, mail naar vrijwilligers@dwang.eu. Kijk voor ideeën in de lijst hieronder:

  • Ervaringsverhalen, interviews, deskundigenblogs schrijven.
  • Vragen beantwoorden als mailcontactpersoon.
  • Nederlandstalige en/of Engelstalige informatie zoeken over nog onbekende vormen van dwang zoals spartanisme, relatie-OCD, homoseksuele-OCD en perinatale OCD.
  • Engelse artikelen, brochures (EN-NL) en de website vertalen (NL-EN).
  • Spreken tijdens gastlessen op scholen en instellingen of themabijeenkomsten.
  • Themabijeenkomsten organiseren (nog 2 vrijwilligers gezocht).
  • Lotgenotengroepen begeleiden bij de ADF stichting (lees meer).
  • Coördineren en/of ondersteunen van fondsenwerving.
  • Eigen ideeën zijn van harte welkom!

 

BESCHIKBARE LOCATIE

Om eventuele bijeenkomsten van Dwang.eu en lotgenotengroepen van de ADF stichting te ondersteunen, vragen we graag hulp bij het vinden van goedkope of gratis locaties. Weet je een ruimte die mogelijk voor deze doeleinden gebruikt mag worden, mail dan de data, tijdstip, eventueel vergoeding, grootte van de locatie en het adres naar info@dwang.eu.

 

MEDIALIJST

Het komt vaker voor dat er één of meerdere mensen gevraagd worden om hun verhaal te vertellen op tv of voor de radio. Het is handig om hiervoor een lijst op te stellen van mensen die daar graag aan meewerken want het moet altijd snel snel met media.

Dus als je bereid bent je ervaringen met dwang te vertellen voor de media en wil je je opgeven voor deze lijst, kun je dit ook per mail doorgeven. Dat geldt ook voor ouders of familieleden en deskundigen die bereid zijn mee te werken aan media-aandacht voor OCD en verwante stoornissen.
Geef desgewenst ook je voorkeuren aan zoals aan welke soort media je wel of juist niet wil meewerken, anoniem etc.