Het leven lacht me weer toe!

Leef met de dag en geef nooit op

Het verheugt mij jullie te vertellen dat het leven me eindelijk weer toelacht. Na een paar pittige, voor mij soms uitzichtloze maanden vol dwang en angst (zie mijn vorige blog), zijn er weer betere tijden aangebroken. Dankzij een verhoging van mijn medicatie en goede gesprekken met mijn behandelaar kan ik weer genieten van alles waar ik mee bezig ben. Wat mij in deze periode ook goed geholpen heeft, is dat ik – hoe rot ik me ook voelde – er toch op uit ben blijven gaan, vaak vergezeld door mijn trouwe viervoeter Yfke.

De rust is weer teruggekeerd in mijn hoofd en het dwangmonster lijkt weer naar de achtergrond te zijn verdwenen. Van mij mag hij heel lang wegblijven. Maar één ding heb ik inmiddels wel geleerd als OCD patiënt en dat is dat je moet leven bij de dag. Ervaring leert dat een stressvolle gebeurtenis zo weer roet in het eten kan gooien, maar ik heb geen zin om daar nu bij stil te staan, anders heb ik geen leven meer.

Er is weer plaats in mijn hoofd voor leuke dingen

Ik geniet van het feit dat er nu weer plaats in mijn hoofd is voor leuke dingen, zoals de feestdagen met mijn familie en mijn creatieve uitspattingen. Sinds een aantal weken ben ik te vinden in een heus creatief atelier waar ik in alle rust aan mijn kunstwerken kan werken. Niets moet, alles mag. Creatief bezig zijn, in mijn geval schilderen en tekenen, is voor mij altijd al een goede afleiding geweest, ook in de perioden dat het minder gaat. Ik kan het iedereen aanbevelen. Het gaat niet om het resultaat, maar om het hele proces van lekker bezig zijn.

Inmiddels zijn daar gitaarlessen bij gekomen. Muziek heeft echt een helende werking. Een gitaarvirtuoos zal ik nooit worden, maar wat ben ik trots op het feit dat ik al wat akkoorden kan spelen. Mijn droom: het ooit vlekkeloos kunnen spelen van het Bowie nummer “Man who sold the world”. Man, wat zou dat geweldig zijn!

Geef nooit op!

Tot slot zou ik tegen iedereen die worstelt met deze invaliderende aandoening het volgende willen zeggen: geef nooit op, hoe uitzichtloos het leven met OCD soms ook lijkt te zijn. Probeer de mindere momenten er te laten zijn en koester de momenten – hoe klein ook – dat er weer een lichtpuntje aan de horizon is.

Photo credit: “Fire” van Désirée. Bekijk het origineel hieronder.
IMG - Fire Désirée
By |2018-02-03T20:04:09+00:0017 januari 2018|Categories: Agressieve Dwanggedachten, Ervaringsverhalen|17 Comments

About the Author:

Lijdt aan agressieve dwanggedachten.

17 Comments

 1. Anoniem oktober 3, 2018 at 18:46 - Reply

  Hoi Désirée ik heb je blog gelezen vanmiddag op adf… geweldig gedaan. Ik ben zo blij dat ik met je in contact ben gekomen, voel me elke dag een stuk beterder. Dit is toch weer een beetje genieten… bedankt daar voor. Ik las dat je ook schilderde, dat doe ik ook voornamelijk portretten fijne afleiding. Nog heel veel succes met alles wat je doet voor ocs
  Groetjes Paul

  • Anoniem oktober 4, 2018 at 14:48 - Reply

   Hoi Paul,

   Dank je wel voor je lieve woorden!! Fijn dat ik je even een extra steuntje in de rug kan geven. En wat ontzettend knap dat je portretten schildert! Zover ben ik nog niet.

   hartelijke groeten,

   Désirée

 2. Anoniem oktober 2, 2018 at 15:38 - Reply

  Wat leuk voor je desiree om blogs te schrijven voor vizier en adf…. ik ga ze zeker lezen. Heel veel succes. Toppie
  Groetjes Paul

  • Anoniem oktober 2, 2018 at 15:54 - Reply

   dank je wel! groetjes Désirée

 3. Anoniem oktober 1, 2018 at 15:59 - Reply

  Hoi Desiree,
  Met mij gaat het op moment ook weer een stukje beter. Met hulp van een psygoloog en medicatie… maar vooral door jou blog te lezen. Ik heb namelijk precies de zelfde symtonen als jij, wat ik al eerder on je blog schreek… dat heeft mij enorm veel geholpen. Eingelijk meer als die therapie. Hoop dat het met jou ook nog steeds goed gaat.
  Groet Paul.

  • Anoniem oktober 2, 2018 at 11:58 - Reply

   Beste Paul,

   Wat ontzettend fijn om te horen dat je kracht kunt putten uit mijn blogs en natuurlijk dat het nu ook weer wat beter met je gaat. Ik hoop van harte dat de stijgende lijn zich voortzet.
   Met mij gaat het goed. Sinds kort ben ik aangenomen als een van de redacteurs van het tijdschrift Vizier van de ADF stichting en daarnaast schrijf ik voor de ADF ook elke maand een blog, dat je kunt lezen op de ADF site. Ik vind het zo fijn om me voor onze doelgroep in te zetten.

   hartelijke groeten,

   Désirée

 4. Miranda augustus 29, 2018 at 09:42 - Reply

  Wat voor medicatie slik je

  • Anoniem september 5, 2018 at 12:00 - Reply

   Hoi Miranda,

   Ik slik Quetiapine en Citalopram en die helpen mij goed.

   groetjes

   Désirée

 5. Anoniem mei 4, 2018 at 19:18 - Reply

  Hou Desiree,
  Top dat het nu goed met je gaat.. hopelijk nog heeel lang. Ik heb je al eerder in je blog geschreven, ik zelf heb ook van die vervelende gedachten, en weet ook wat jij meegemaakt hebt.. dus lekker genieten als goed gaat!!
  Groet Paul

  • Anoniem mei 5, 2018 at 10:35 - Reply

   Beste Paul,
   Dank je wel voor je bericht! Fijn dat je je herkent in mijn verhaal. Daar doe ik het voor. Ik vind het belangrijk om mensen met OCD te laten zien dat zij niet alleen staan in hun gevecht met deze akelige aandoening.

   hartelijke groet,

   Désirée

 6. Anoniem januari 22, 2018 at 19:30 - Reply

  Oké dank je!

 7. Auke januari 17, 2018 at 21:13 - Reply

  Heel fijn voor je Desiree.
  Mooie en bemoedigende blog om te lezen.
  Lotgenoot….

  • Anoniem januari 19, 2018 at 07:10 - Reply

   Dank je wel! groetjes Désirée

 8. Klaas januari 17, 2018 at 19:22 - Reply

  Wie zijn /waar zijn jouw handelaars ? Hopen dat het zo blijft!!

  • Anoniem januari 19, 2018 at 07:18 - Reply

   Beste Klaas,

   Dat hoop ik ook!

   Ik zit nu bij Psycho Medisch Centrum Synaeda in Sneek. Daar heb ik diverse gesprekken gehad met een psycholoog en een psychiater.

   groetjes
   Désirée

 9. Wil januari 17, 2018 at 17:14 - Reply

  Mooi Dees, en heel fijn dat de balans er weer is. Hoop voor je dat dit heel lang zo blijft Geniet van de hond, schilderen en gitaar. Mooi toch dat je daar nu van kunt genieten. Goed te lezen en een opsteker voor velen……

  • Anoniem januari 19, 2018 at 07:19 - Reply

   Dank je Wil voor de lieve woorden!

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.