Het leven lacht me weer toe!

Leef met de dag en geef nooit op

Het verheugt mij jullie te vertellen dat het leven me eindelijk weer toelacht. Na een paar pittige, voor mij soms uitzichtloze maanden vol dwang en angst (zie mijn vorige blog), zijn er weer betere tijden aangebroken. Dankzij een verhoging van mijn medicatie en goede gesprekken met mijn behandelaar kan ik weer genieten van alles waar ik mee bezig ben. Wat mij in deze periode ook goed geholpen heeft, is dat ik – hoe rot ik me ook voelde – er toch op uit ben blijven gaan, vaak vergezeld door mijn trouwe viervoeter Yfke.

De rust is weer teruggekeerd in mijn hoofd en het dwangmonster lijkt weer naar de achtergrond te zijn verdwenen. Van mij mag hij heel lang wegblijven. Maar één ding heb ik inmiddels wel geleerd als OCD patiënt en dat is dat je moet leven bij de dag. Ervaring leert dat een stressvolle gebeurtenis zo weer roet in het eten kan gooien, maar ik heb geen zin om daar nu bij stil te staan, anders heb ik geen leven meer.

Er is weer plaats in mijn hoofd voor leuke dingen

Ik geniet van het feit dat er nu weer plaats in mijn hoofd is voor leuke dingen, zoals de feestdagen met mijn familie en mijn creatieve uitspattingen. Sinds een aantal weken ben ik te vinden in een heus creatief atelier waar ik in alle rust aan mijn kunstwerken kan werken. Niets moet, alles mag. Creatief bezig zijn, in mijn geval schilderen en tekenen, is voor mij altijd al een goede afleiding geweest, ook in de perioden dat het minder gaat. Ik kan het iedereen aanbevelen. Het gaat niet om het resultaat, maar om het hele proces van lekker bezig zijn.

Inmiddels zijn daar gitaarlessen bij gekomen. Muziek heeft echt een helende werking. Een gitaarvirtuoos zal ik nooit worden, maar wat ben ik trots op het feit dat ik al wat akkoorden kan spelen. Mijn droom: het ooit vlekkeloos kunnen spelen van het Bowie nummer “Man who sold the world”. Man, wat zou dat geweldig zijn!

Geef nooit op!

Tot slot zou ik tegen iedereen die worstelt met deze invaliderende aandoening het volgende willen zeggen: geef nooit op, hoe uitzichtloos het leven met OCD soms ook lijkt te zijn. Probeer de mindere momenten er te laten zijn en koester de momenten – hoe klein ook – dat er weer een lichtpuntje aan de horizon is.

Photo credit: “Fire” van Désirée. Bekijk het origineel hieronder.
IMG - Fire Désirée
By | 2018-02-03T20:04:09+00:00 17 januari 2018|Categories: Agressieve Dwanggedachten, Ervaringsverhalen|7 Comments

About the Author:

Lijdt aan agressieve dwanggedachten.

7 Comments

 1. Anoniem januari 22, 2018 at 19:30 - Reply

  Oké dank je!

 2. Auke januari 17, 2018 at 21:13 - Reply

  Heel fijn voor je Desiree.
  Mooie en bemoedigende blog om te lezen.
  Lotgenoot….

  • Anoniem januari 19, 2018 at 07:10 - Reply

   Dank je wel! groetjes Désirée

 3. Klaas januari 17, 2018 at 19:22 - Reply

  Wie zijn /waar zijn jouw handelaars ? Hopen dat het zo blijft!!

  • Anoniem januari 19, 2018 at 07:18 - Reply

   Beste Klaas,

   Dat hoop ik ook!

   Ik zit nu bij Psycho Medisch Centrum Synaeda in Sneek. Daar heb ik diverse gesprekken gehad met een psycholoog en een psychiater.

   groetjes
   Désirée

 4. Wil januari 17, 2018 at 17:14 - Reply

  Mooi Dees, en heel fijn dat de balans er weer is. Hoop voor je dat dit heel lang zo blijft Geniet van de hond, schilderen en gitaar. Mooi toch dat je daar nu van kunt genieten. Goed te lezen en een opsteker voor velen……

  • Anoniem januari 19, 2018 at 07:19 - Reply

   Dank je Wil voor de lieve woorden!

Leave A Comment