Ontstaan en aanhouden van dwangklachten d.m.v. hersenscan

 • Wat
  Onderzoek naar het ontstaan en aanhouden van dwangklachten d.m.v. het in kaart brengen van hersenfuncties met een hersenscan (fMRI).
 • Wie
  Mensen met een obsessieve-compulsieve stoornis (OCS).
 • Waar
  Academisch Medisch Centrum (AMC) Amsterdam
 • Onderzoekers
  Wieke van Leeuwen en Judy Luigjes

Deelnemers met obsessieve-compulsieve stoornis gezocht voor hersenscan onderzoek

Op het AMC zijn we op zoek naar mensen met een obsessieve-compulsieve stoornis (OCS) voor deelname aan wetenschappelijk onderzoek. Door middel van hersenscan (fMRI) onderzoek willen we verschillende hersenfuncties in kaart brengen die te maken hebben met dwangsymptomen.

Naast het uitvoeren van verschillende computertaken in de hersenscanner worden er buiten de scanner verschillende psychologische functies getest. Op deze manier willen we meer te weten komen over hoe dwangklachten ontstaan en wat onderhoudende factoren en kwetsbaarheden zijn. Deze kennis is nodig om huidige behandelingen te kunnen verbeteren en nog meer af te kunnen stemmen op individuele verschillen tussen patiƫnten.

Onderzoek in de hersenscanner is zonder risico. Deelnemers ontvangen een vergoeding voor reiskosten en tijdsinvestering. Als u interesse heeft in deelname kunt u contact opnemen met Wieke van Leeuwen (w.a.leeuwenvan-at-amc.uva.nl) of Judy Luigjes (j.luigjes-at-amc.uva.nl) en ontvangt u een informatiefolder met uitgebreide informatie.

2017-10-24T23:01:42+00:00