Kan een hersenscan voorspellen welke behandeling het meest geschikt is voor een patiënt?

 • Wat
  Onderzoek of d.m.v. een hersenscan voorspeld kan worden welke behandeling het meest geschikt is voor een patiënt.
 • Wie
  Patiënten met (vermoedelijk) een dwangstoornis waarvoor nog geen behandeling ontvangen wordt of de huidige behandeling niet voldoende effect heeft.
 • Waar
  Academisch Medisch Centrum (AMC) Amsterdam
 • Onderzoeker
  Anouk van der Straten

Oproep van onderzoeker Anouk van der Straten

“Voor het wetenschappelijk onderzoek ‘Predicting treatment outcome in obsessive-compulsive disorder using neuroimaging biomarkers’ in het AMC zoeken we patiënten met een obsessieve-compulsieve stoornis (OCS), in de volksmond ook wel een dwangstoornis genoemd. In onze studie gaan we kijken of we door middel van een hersenscan kunnen voorspellen welke behandeling het meest geschikt is voor een patiënt. De meeste behandelingen werken helaas niet bij alle patiënten. Sommige patiënten zijn maanden in behandeling voordat ze de juiste medicatie of therapie krijgen. Met de uitkomst van deze studie kunnen we patiënten in de toekomst meteen de juiste behandeling te bieden!
U zult de reguliere behandeling op de afdeling volgen en we gaan twee keer een scan van uw hersenen maken. Voor de tijd die u kwijt bent aan deze studie krijgt u een financiële vergoeding. Heeft u mogelijk een obsessieve-compulsieve stoornis waarvoor u nog geen behandeling ontvangt of heeft uw huidige behandeling niet voldoende effect en bent u geïnteresseerd in deelname? Neem dan contact met ons op!”

Anouk van der Straten
Email: a.l.vanderstraten-at-amc.nl
Telefoonnummer: 020-8913661

2017-10-24T22:57:59+00:00