Fora en lotgenotengroepen

Fora en lotgenotengroepen2017-12-27T11:46:57+02:00

Fora en lotgenotengroepen kunnen een belangrijke (eerste) stap zijn in openheid over je problematiek. Het kan soms een enorme opluchting zijn om te horen dat je niet de enige bent met deze gedachten en gevoelens. Ook voor naasten van iemand met OCD kan het helpend zijn om in contact te komen met andere naasten.

OCD Forum2017-12-27T11:15:32+02:00

Het OCD Forum bestaat al ruim 12 jaar en is een actieve en vooral veilige online ontmoetingsplek. In een besloten omgeving kunnen leden desgewenst anoniem hun kennis, vragen en ervaringen met OCD met elkaar bespreken en worden er oproepen en mededelingen geplaatst.

Eén van de leden beschrijft het forum als volgt:Wat het forum voor mij belangrijk maakt, is de ervaringsdeskundigheid. Sommige leden zijn al veel verder in het proces van hun problematiek en hebben bijvoorbeeld al neurochirurgie laten uitvoeren en een reeks aan therapie en medicatie gevolgd. Dit is voor mensen in allerlei stadia dan ook behulpzame en belangrijke informatie en ondersteuning bij hun eigen proces.”

Ga naar het OCD Forum.

OCD Forum gesloten groepen H-OCD, Nare Voorstellingen en Professionals2018-03-17T12:26:26+02:00

Op het OCD Forum zijn drie gesloten groepen toegevoegd: Homoseksuele OCD, Nare Voorstellingen OCD en Professionals met OCD.

De subfora zijn gesloten om een omgeving te maken waarin mensen zich veilig durven uitspreken over dwanggedachten waarvoor ze zich zo schamen en waar ze zo bang voor zijn. Dit (eerst) in een groep bespreken met leden die deze specifieke klachten zelf ook hebben, kan helpen die stap te zetten. Er met anderen over praten kan helpen de lading er wat van af te krijgen.

De specifieke groepen zijn pas zichtbaar nadat je bent aangemeld.

Aanmelden

  1. Als je al lid bent van het forum, dan kun je je aanmelden in je gebruikersprofiel rechtsboven in het tabblad Gebruikersgroepen (of klik op deze link als je bent ingelogd).
  2. Aanmelden kan ook per mail naar info@dwang.eu.

Na je aanvraag word je toegevoegd aan de specifieke groep.

Veiligheid

  • Leden hebben alleen toegang tot het subforum waarvoor ze zijn aangemeld en kunnen niet in de andere gesloten subfora. De rest van het OCD Forum is verder toegankelijk.
  • Onderwerpen verschijnen niet in de lijst “recente onderwerpen”.
  • Zoals voor alle leden geldt: je mailadres is nergens zichtbaar, ook niet voor leden. Je e-mail is alleen zichtbaar voor het forumbeheer.
  • Zoals voor het hele forum geldt: bots zijn uitgeschakeld dus tekst komt niet voor in Google zoekresultaten.

Vragen
Heb je nog inhoudelijke of technische vragen, mail dan naar info@dwang.eu.

Ga naar het OCD Forum.

OCD Facebookgroep NL/B2017-12-27T11:16:21+02:00

De OCD Facebookgroep Nederland/België is een besloten groep, waaraan je kan deelnemen met een Facebookaccount. De groep wordt beheerd door vrijwilligers van Dwang.eu.

Facebook heeft 3 privacyopties voor groepen: openbaar, besloten en geheim. Er is niet gekozen voor een geheime groep omdat deze dan onvindbaar is. Dit betekent dat andere Facebookgebruikers kunnen zien dat je lid bent van deze groep. Lees meer over deze privacyopties.
Als je liever anoniem blijft, kun je beter een account aanmaken bij het OCD Forum.

De OCD Facebookgroep heeft inmiddels meer dan 500 leden.
Eén van de leden tevens beheerder beschrijft de groep als volgt:De band die we met elkaar hebben maakt de groep bijzonder. De adviezen, het wederzijds respect en de open sfeer. We hebben het niet alleen over dwang maar ook over andere dingen die ons bezighouden. Doordat we dat met elkaar kunnen bespreken, maakt de groep sterk. Ook het welkom heten van onze lotgenoten zodat ze weten dat ze erbij horen, draagt daar aan bij. Ik voel me er thuis en hopelijk onze lotgenoten ook!”

Ga naar de Facebookgroep.

Lotgenotengroepen ADF stichting2017-12-27T11:17:13+02:00

De ADF stichting organiseert voor haar leden groepen op locaties door heel Nederland. Om deel te nemen, is het nodig om lid te worden van de stichting. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden contributie van patiëntenverenigingen. Meer informatie vind je op de site van de ADF stichting. Luister voor een indruk over de groepen naar dit radio-interview met Ineke van Rijnbach.

Trainingen ADF stichting2017-12-27T11:18:41+02:00

De ADF stichting organiseert trainingen en wandelingen voor mensen met angst- of dwangklachten, hyperventilatie of depressie. In september 2017 beginnen er twee trainingen voor mensen met dwangproblematiek. Meer informatie over de inhoud, data en kosten vind je in de onderstaande linken:

OCD Facebookgroep voor familieleden2017-12-27T11:19:39+02:00

De OCD Facebookgroep voor familieleden is een besloten groep, waaraan je kan deelnemen met een Facebookaccount. De groep wordt beheerd door vrijwilligers van Dwang.eu.

Facebook heeft 3 privacyopties voor groepen: openbaar, besloten en geheim. Er is niet gekozen voor een geheime groep omdat deze dan onvindbaar is. Dit betekent dat andere Facebookgebruikers kunnen zien dat je lid bent van deze groep. Lees meer over deze privacyopties.
Als je liever anoniem blijft, kun je beter een account aanmaken bij het OCD Forum.

Deze groep is bedoeld voor partners, kinderen, ouders, broers en zussen van iemand die aan een dwang(gerelateerde) aandoening lijdt. Het doel is om in een veilige en vertrouwde omgeving steun en herkenning te vinden en ervaringen uit te wisselen.

Sommige mensen met een aandoening vinden het spannend of voelen zich wat buitengesloten als ze horen dat hun naaste deelneemt aan zo’n groep. Het kan helpen om uit te leggen wat de bedoeling is van deelname en informatie te geven over wat er zoal met elkaar besproken kan worden. Steun en inzicht voor naasten komt het begrijpen van en omgaan met iemands problematiek vaak juist ten goede.

Ga naar de Facebookgroep voor familieleden.

Labyrint-In Perspectief2017-12-27T11:20:29+02:00

Labyrint-In Perspectief is een organisatie voor naasten van mensen met psychische problemen. Naast informatie bieden ze verschillende vormen van hulp waaronder een besloten forum en contactgroepen verspreid door het land.

Training ADF stichting2017-12-27T11:21:11+02:00

De ADF stichting organiseert trainingen voor ouders en partners van mensen met angst- of dwangklachten, hyperventilatie of depressie. Lees meer informatie op deze pagina.

Sterk in Eigen Kracht Coaching2017-12-27T11:22:03+02:00

Ervaringsdeskundige en coach Thea van Bodegraven geeft individuele coaching, online trainingen en workshops voor mensen te maken hebben met angst of dwang in het gezin. Meer informatie over het aanbod en de kosten is te vinden op haar website.