Welkom op Dwang.eu Forums Openbaar Dwanggedachten over zelfmoord

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • Natascha limbourg
  Post count: 0

  Hallo iedereen, ik heb onlangs vernomen dat ik ocd heb. Geen handelingen, alleen gedachten. Agressieve gedachten over zelfmoord. Ze zijn begonnen nadat ik over iemand las die het had gedaan. Ik begon dan te denken, wat zo iemand drijft, en of ik ook zo ver zou komen, enz.. Dat gaf me zo’n angst, dat ik er dwanggedachten van kreeg, wat me nog meer angst gaf. Ik heb ook een gegeneraliseerde angststoornis, en ben heel bang voor depressie. De dokter zegt dat het ocd is. Ik probeer er mee te leven zonder medicatie, want die vind ik ook zo eng. Het lukt me aardig, alleen als er angst opduikt, komen die gedachten, ik weet heel goed dat ik geen zelfmoord wil plegen, toch blijf ik bang, dat ik het ineens in een opwelling zou doen. Ik vraag me af of dit herkenbaar is, en hoe ik dit best aanpak?

  Menno Oosterhoff
  Post count: 0

  Beste Natascha,
  indringende gedachten over jezelf iets aandoen terwijl je dat juist niet wilt is een bekende intrusie, zoals dat heet.
  Het beste is deze voorstellingen niet serieus te nemen en door je heen te laten schieten Tegendringen werkt niet. In mijn boek Vals Alarm ga ik er ook op in en in het boek Het duiveltje van de geest van Lee Baer wordt het ook besproken.
  Cognitieve gedragstherapie kan ook helpen naast medicatie. Misschien wel goed dat te doen.

  Paul van Sambeek
  Post count: 0

  Beste Natascha,
  Ik loop al sinds 2004 met die zelfde gedachten,heb ook al verschillende therapieen gehad,af en toe met redelijk resultaat… maar het probleem keert toch weer steeds terug.Ik probeer er zo goed mogelijk met om te gaan, al valt dat niet altijd mee. Het is wel wat Menno zegt.. probeer het idd niet te serieus te nemen… al valt dat niet altijd mee, weet ik uit eigen ervaring. Ik wens veel sterkte in deze verschrikkelige stoorzender.
  Groet Paul

  Anomama
  Post count: 0

  Hoi…

  Ik ken deze dwanggedachten ook héél goed en ik heb heel vaak de twijfel wat áls het geen dwanggedachten maar wat is als het wél wil. Altijd die twijfel is vreselijk. Ik heb ook veel therapieën geprobeerd en alle behandelaars zijn er van overtuigd dat het puur ocd is. Op goede dagen weet ik dat zelf natuurlijk ook, maar op moeilijke dagen… pfff… Sterkte!

  valr
  Post count: 0

  Hey allemaal
  zelfde verhaal, zo herkenbaar…
  “”Ik begon dan te denken, wat zo iemand drijft, en of ik ook zo ver zou komen, enz.. Dat gaf me zo’n angst, dat ik er dwanggedachten van kreeg, wat me nog meer angst gaf.””

  Bij mij naar aanleiding van mijn papa die zelfmoord pleegde.
  ik besloot dan dat het antwoord op deze vragen was dat ik het kon proberen voorkomen door hele goeie keuzes te maken in mijn leven, waardoor ik mezelf geen foutenmarge gaf, terwijl ik al zo’n twijfelaar ben (ocd). Dan ook dwangmatig ook op zoek gegaan naar of dat dat ook in mij zat? of ik hier kwetsbaar voor was? beginnen zoeken en dan ook dingen gevonden die daarvoor bewijs waren ::o beginnen focussen op het negatieve en mijn positieve kanten als gevaarlijk beginnen zien. schrik gekregen om mezelf nog in stressvolle situaties te begeven en obsessief beginnen mijn verleden analyseren om te zoeken naar welke patronen in mijn leven mogelijks gevaarlijk zouden kunnen zijn om niet dezelfde fouten te maken als mijn papa (afhankelijkheid in relaties ed.) waardoor ik alles van mijn eigen spontane natuur (enthousiasme, mensen graag zien, zorgen voor mensen, bevestigingsdrang, lat hoog leggen) als gevaarlijk zag en probeerde omdraaien/vermijden. Daardoor mijn eigen persoonlijkheid zelfs kwijtgespeeld waardoor in depressie beland en nu zelf met zelfmoordgedachten omdat ik geen voldoening meer haal uit waar ik vroeger zo van hield. Zo ironisch eigenlijk :) bijna een self fulfilling prophecy. ben nu ook bang dat ik het zou doen en tegelijk verlang ik ernaar om van de angst af te zijn :) en eigenlijk weet ik dat ik een enorme twijfelaar ben en dat ik dus denk dat ik nooit zou durven om echt die stap te zetten :o !

  Hoe ga je ermee om intussen? ik ga bij therapeut ocd, maar nu is het ocd in combinatie met depressie.. beste om angst te overwinnen is idd humor :) zie Harry Potter en de boeman: angst kan niet tegen gelach dus je eigen angst in het belachelijke trekken, dat ontlaadt de spanning.

  Anomama
  Post count: 0

  Hoe is het nu met je valr?

  Anoniem
  Post count: 0

  Hey :) niet zo goed. In opname, medicatie en voortdurend piekeren over het verleden. Hoe gaat het met jou?

  Anomama
  Post count: 0

  Oh heftig voor je… Waarom opname?

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
Reageer op: Dwanggedachten over zelfmoord
Mijn informatie: