Welkom op Dwang.eu Forums Openbaar Obsessies relatie

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Auteur
  Berichten
 • Mark
  Gast
  Aantal berichten: 402

  Hoi
  Het is weer even geleden dat ik hier iets schreef, maar merk dat ik een kleine terugval heb.
  Ik heb sinds lange tijd een vriendschaps relatie met iemand en eerder heb ik ook echt een vaste relatie met haar gehad.
  Helaas is het zo dat de obsessieve gedachtens daarover gaan.
  Heb gedachtens van “Blijf ik met haar in contact uit medelijden “Of doe ik het omdat ik toch niemand anders heb”. enz enz. Je wordt er gek van.
  Deze gedachtens moet ik dan vervolgens in mijn hoofd allemaal gaan analyseren of het zo is, en daar word ik gek van.
  Toen ik nog een vaste relatie had met haar, toen zat ik ook in therapie bij een psycholoog op de PAAZ, maar ik kreeg de psycholoog zo ver dat hij dacht dat het probleem in de relatie zat, en zat constant op te letten wat hij er van vondt. Toen hij iets zei of een bepaald lichaamsuitdrukking had waarbij ik meteen dacht van “O Ik moet het maar uitmaken” Toen had ik het ook daarna ook echt heel snel uitgemaakt om maar van die angst af te komen.
  Ik ben dus ook heel erg gevoelig wat andere mensen vinden als het over de obsessie gaat.
  Binnenkort ga ik weer naar de PAAZ, maar dan naar de psychiater waar ik al jaren onder begeleiding ben en ondanks dat ik weet dat hij mij begrijpt hoe dat zit in mijn hoofd en weet dat hij ook geen mening of wat dan ook zou geven, komt er bij mij toch weer een angst naar boven dat hij iets gaat zeggen, waarbij deze agressieve gedachtens weer goed terug komen en weer helemaal in de angst zit. Het lijkt wel of ik een bepaalde trauma heb van de Paaz. Rationeel weet ik heel goed, dat het allemaal onterecht is en ook al zou hij een bepaalde mening hebben over de vriendschapsrelatie dan zou ik er helemaal niks van aan moeten trekken, maar het lijkt wel of het in mijn systeem zit.
  Het is denk ik voor buitenstaanders allemaal heel gek, en daardoor is het vaak moeilijk om erkenning te krijgen, juist omdat het vrij complex is in mijn hoofd.
  Mark

  Menno Oosterhoff
  Gast
  Aantal berichten: 402

  Het is zeker voor veel mensen vast niet te volgen maar het is duidelijk obsessieve onrust, twijfel. Doe ik er wel goed aan, is het wel eerlijk, moet ik er wel mee door gaan.
  Volkomen weg van ‘wat wil ik nu’. Je zou al die ‘moet ik’ vragen eigenlijk moeten negeren en herkennen als dwang waar je nul komma nul mee opschiet en jezelf toestaan om vanuit ‘wat wil ik nu’ te leven. Desnoods vraag je je vriendin of zij het goed vindt dat jij niet meer op al die onzin let. Maar ik weet dat het lastig is, zacht gezegd.

  Mark
  Gast
  Aantal berichten: 402

  Bedankt voor uw reactie.
  Het is inderdaad heel lastig, zeker als men ook nog eens mensen zijn die mij proberen te analyseren of bepaalde meningen hebben,terwijl ik juist moe word van dat analyseren of denken. Het enige wat ik wil is rust in mijn hoofd en van het leven genieten zoals het komt.
  Gelukkig weet ik van mijn psychiater dat hij mij begrijpt (ondanks er toch een vrees is), maar andere kunnen zo snel een oordeel geven zonder goed te luisteren, juist omdat het zo complex is.
  Mark

  Menno Oosterhoff
  Gast
  Aantal berichten: 402

  Je mag echt uitgaan van wat jij vindt en wil, volgens mij.

  Mark
  Gast
  Aantal berichten: 402

  Rationeel weet ik dat, alleen het triggert wel de obsessieve gedachtens en angst. Net of er een automatische soort alarmbel af gaat terwijl ik heel goed weet dat het onzin of tenminste overdreven is. Heel gek is dat.
  Ik denk zelf ook, dat het een soort angst voor de angst is en daarom zo gevoelig kan reageren.
  Mark

  Menno Oosterhoff
  Gast
  Aantal berichten: 402

  Ja, obsessieve onrust laat zich niet tegenhouden door argumenten. Het enige is proberen je er zo weinig mogelijk van aan te trekken.

  Timmy
  Gast
  Aantal berichten: 402

  Hallo iedereen,

  Dit is mijn eerste keer op een forum.

  Ik heb de laatste tijd ontzettend last van een obsessie voor een meisje. We wonen allebei ver van elkaar vandaan en vinden elkaar leuk. Het probleem bij mij is dat ik erin doorsla. We kunnen elkaar niet vaak zien en ze heeft ook haar eigen leven nog natuurlijk. Ik kan hier moeilijk mee omgaan en als ze mij even geen aandacht geeft wordt ik gek. Ik verwacht veelte veel van haar terwijl dat op dit moment nog niet mogelijk is. Ik merk dat ik alleen maar zoek naar bevestiging maar deze niet genoeg krijg. Hierdoor blijf ik malen in mn hoofd. Ik word er gewoon depressief van. Ze zegt dat ze mij heel graag wilt op het moment dat ik zeg dat ik niet weet wat ik ermee aanmoet. Op het moment dat er zulk soort dingen gezegd worden, gaat het weer even goed. Maar als ik dan even niet met haar praat of niet weet wat ze doet, wordt ik weer helemaal gek in mn hoofd. Ik probeer nu ook het contact voor mezelf te verbreken met haar en verder te gaan met mijn leven. Het probleem is alleen sinds ik dit gedaan heb de obsessieve gedachtes alleen maar erger worden. Toen ik niet echt een relatie had wist ik ook al een beetje van mezelf dat ik niet verliefd moet worden omdat ik altijd doorsla. Ik wil dit niet meer en ik wil hier vanaf! Het liefst wil ik haar nog wel maar niet op deze manier. Ik maak mezelf veelte gek en daardoor heb ik dit ook bij haar aangedaan waardoor ze me eigenlijk denk ik niet meer leuk vind. Ik heb het proberen uit te leggen aan haar maar ik krijg er geen hoogte van wat ze wil. Het enige antwoord wat ik krijg is: ik weet het niet of dan weer ik wil je niet kwijt. Terwijl ze me eigenlijk niet genoeg aandacht geeft vind ik. Ik ben veelte bang om iemand te verliezen terwijl ik van mij zelf weet dat dit onzin is. Ik wil van deze gedachtes af maar dat lukt niet. Ik slaap weinig, eet slecht, kan me nergens meer op focussen en denk alleen maar aan haar….

  Wat moet ik doen?

  Dankjewel!

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
Reageer op: Obsessies relatie
Mijn informatie: