OCD Forum

Het OCD Forum bestaat al ruim 12 jaar en is een actieve en vooral veilige online ontmoetingsplek. In een besloten omgeving kunnen leden desgewenst anoniem hun kennis, vragen en ervaringen met OCD met elkaar bespreken en worden er oproepen en mededelingen geplaatst.

Naast goede informatie over OCD, kan een forum een belangrijk onderdeel zijn van een eerste stap naar meer openheid, minder schaamte en beter begrip van je problematiek. Velen herkennen immers het proces wat je doormaakt. Ook naastbetrokkenen kunnen er terecht met hun vragen en ervaringen.

Eén van de leden beschrijft het forum als volgt:“Wat het forum voor mij belangrijk maakt, is de ervaringsdeskundigheid. Sommige leden zijn al veel verder in het proces van hun problematiek en hebben bijvoorbeeld al neurochirurgie laten uitvoeren en een reeks aan therapie en medicatie gevolgd. Dit is voor mensen in allerlei stadia dan ook behulpzame en belangrijke informatie en ondersteuning bij hun eigen proces.”

Door een interactieve website met veelzijdige informatie te combineren met een veilige forumomgeving waar verder uitgewisseld kan worden, versterken we elkaars doel om de (h)erkenning van OCD te verbeteren. Als daar behoefte aan is, kunnen er ook in samenwerking met de Facebookgroep nieuwe initiatieven ontwikkeld worden, zoals chatsessies met deskundigen en lotgenotenbijeenkomsten.

Ga naar het OCD Forum waar je meer kunt lezen over hoe je kunt registeren.
Heb je vragen over het forum, mail ons via info-at-dwang.eu.