Voorlichting door ervaringsdeskundigen en professionals is een zinvolle manier om meer te leren over wat dwangproblematiek inhoudt en welke impact het op iemands leven en functioneren kan hebben.

Werk je in het onderwijs, in de zorg of bij maatschappelijke organisaties en heb je interesse om een spreker uit te nodigen, lees onderstaande beschrijvingen en neem contact op met de betreffende spreker.

SPREKERS

Menno Oosterhoff

Menno is psychiater en heeft zelf een dwangstoornis vanaf zijn 17e jaar. In zijn boek Vals Alarm beschreef hij de problematiek uitvoerig vanuit de klinische praktijk als psychiater maar ook vanuit het perspectief als patiënt. Hij geeft lezingen aan andere professionals, studenten en geïnteresseerden.

Beschikbaar voor lezingen in België en Nederland.

Kevin

Kevin is 34 jaar en ontdekte pas op zijn 32e dat hij last had van dwanggedachten. Op dat moment waren dat vooral dwanggedachten over zijn seksuele voorkeur (Homoseksuele OCD). Eerder in zijn leven had hij vooral dwanggedachten over ziek zijn. Op dit moment heeft Kevin zijn dwang vrij goed onder controle. Hij schreef een blog voor Dwang.eu, geeft interviews en is bereid om zijn ervaringen te delen op bijeenkomsten, lezingen, colleges etc.

Beschikbaar voor lezingen in Vlaanderen (België) en Zuid-Nederland.

Michiel

Michiel is 36 jaar en heeft ruim 25 jaar OCD. Het begon met smetvrees en later veranderde dat voornamelijk in agressieve dwanggedachten. Tegenwoordig heeft Michiel zijn dwang goed onder controle en zet hij zich actief in om het stigma rondom deze aandoening te verkleinen. Dit doet hij door middel van het schrijven van blogs voor Dwang.eu, het geven van interviews en zijn verhaal te doen op conferenties, seminars, colleges en bijeenkomsten.

Beschikbaar voor locaties in het zuiden van Nederland tot de hoogte van Utrecht.

Dhr. Willems

De heer Willems van 28 jaar kampt al sinds zijn jeugd met dwangproblematiek. Hij is bekend met smetvrees, handen wassen, rituelen, stappen tellen, getallen, agressieve/seksuele dwanggedachten en heeft hiervoor verschillende therapieën en medicatie gehad. De klachten verminderden helaas onvoldoende. Hij vond informatie over de experimentele behandeling rTMS en ging deze proberen. Het effect van deze behandeling op zijn klachten is zeer positief.
De heer Willems draagt graag bij aan meer herkenning en begrip voor de dwangstoornis in het algemeen, maar met name ook voor agressieve en seksuele intrusies. Hij wil mensen laten zien dat je je niet hoeft te schamen, dat je niet je intrusies bent en dat deze klachten te behandelen zijn. Hij schreef voor Dwang.eu ook blogs.

Beschikbaar voor locaties in de provincie Antwerpen (België) en Noord-Brabant (Nederland).