Stel je vraag per mail aan één de onderstaande contactpersonen, deze worden vertrouwelijk behandeld. Heb je binnen een week geen reactie gehad, mail dan even naar info@dwang.eu.

Graag benadrukken we dat vragen niet op de website zullen verschijnen.

DESKUNDIGEN

Thea van Bodegraven

Gespecialiseerd coach voor naasten van iemand met OCD en ervaring als naaste van een partner en zoon met een dwangstoornis. Lees meer in Thea’s blogs.

Ursula Hendriks

GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut met veel ervaring met behandelen van angststoornissen. Ervaringsdeskundige familielid OCD (nu geheel hersteld).

Eric Heyns

Klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut in Vlaanderen met veel ervaring in de behandeling van angst en dwang bij kinderen en jongeren.

Menno Oosterhoff

(Kinder- en jeugd)psychiater gespecialiseerd in autisme en OCD, oprichter van Stichting Dwangstoornis en heeft zelf OCD. Auteur van het boek Vals Alarm, leven met een dwangstoornis. Lees meer in Menno’s blogs.

Je kunt je telefoonnummer vermelden in de mail.

Leonieke Vet

Klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut met veel ervaring in de behandeling van angst en dwang bij kinderen en jongeren.

Nienke Vulink

Psychiater met veel ervaring in behandeling van BDD, skin-picking, trichotillomanie en hoarding.

PATIËNTEN EN NAASTEN

Catharina

Lijdt aan smetvrees, controledwang, existentiële OCD, dwangmatig lezen en schrijven, just not right feelings, rampdenken, het goede moeten denken, obsessief twijfelen.

Ellen

Lijdt aan relatie-OCD en is de partner van contactpersoon Erik.

Els

Smetvrees, handen wassen, controledwang, dwang bij lezen, schrijven en op religieus gebied. Els heeft therapie gevolgd in het AMC.

Erik

Lijdt aan relatie-OCD en is de partner van contactpersoon Ellen.

De heer Willems

Lijdt aan smetvrees, handen wassen, rituelen, tellen, agressieve en seksuele dwanggedachten en is behandeld met rTMS. Lees meer in de blogs van de heer Willems.

Ingrid

Lijdt aan trichotillomanie en skin picking. Lees meer in Ingrid’s blog.

Kevin

Lijdt aan homoseksuele-OCD. Lees meer in Kevin’s blog.

Letje

Lijdt aan postnatale OCD.

Youri (jongere)

Lijdt aan intrusies, controledwang, compleetheidsdwang, just not right, hypochondrie en andere vormen van OCSS. Lees meer in Youri’s blogs.

Wies

Lijdt aan dwanggedachten en controledwang.

Wil

Moeder van een zoon met OCD. Lees meer in Wil’s blogs.